Vi i Haakstad ønsker alle en god sommer, og minner om at Høyesterett nå har skjerpet konsekvensen av promillekjøring med båt. Blir du tatt med for høy promille, får man bot og taper i tillegg førerretten for båt i ett år!

Etter småbåtloven § 33 er den maksimale straffrie promillen for kjøring av småbåt 0,8 promille. Kjører du båt med høyere promille, er straffen bot og inndragning av førerretten for småbåt i ett år. Høyesterett har nå fastslått at det ikke skal tas individuelle eller konkrete hensyn når det gjelder inndragning av førerretten. Inndragning av førerretten vil altså skje som følge av boten.

Vi oppfordrer alle til å kose seg på sjøen, og opptre aktsom som båtfører – uavhengig av størrelse og fart på båten man fører. Vi blir mange på sjøen i sommer, og det er plass til alle dersom alle tar hensyn.

Bruk vest, ta hensyn til andre og vær aktsom!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Del denne saken på sosiale medier